[an error occurred while processing this directive]
hem > recept > auberginerulader
 
auberginerulader
4-6 portioner

2 st. auberginer
2 msk salt
grahamsmjöl
peppar
olja
10-12 msk tapenade
4 st. tomater, mogna, skållade, skalade och tärnade
1 st. gul paprika, tärnad
2 st. schalottenlökar
1 tsk socker
1 msk balsamvinäger
1 msk matolja
1 kruka basilika, färsk, hackad
salt och peppar

Skär auberginerna på längden i 10-12 skivor. Häll på ca 2 msk salt och låt dra 30 minuter. Krama försiktigt ur vattnet och klappa längderna torra i hushållspapper. Doppa aubergineskivorna i mjölet, peppra och stek dem lite bruna i oljan. Låt rinna av på hushållspapper.
Lägg 1 msk tapenade på varje aubergineskiva och rulla till en fin rulle, fäst med tandpetare. Olja in en ugnsfast form och lägg i grönsakerna. Blanda de övriga ingredienserna och häll över. Lägg sedan på auberginerullarna och gratinera i mitten av ugnen i 175 grader ca 20 minuter.

Servera med pasta, smaksatt couscous eller en risotto.

Källa: coop.se
[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]