2 1/2 dl torkat sojakött
1 msk curry
1 st. stor lök
ca 2 hg färska champinjoner
2 1/2 dl sojagrädde
1 dl sojamjölk
2 1/2 msk ketchup
2 tsk senap
1 st liten burk ananasringar
2 st bananer
örtsalt
jordnötter
Förväll köttet enligt anvisningar på paketet. Fräs curryn i lite vegomargarin. Hacka löken och blanda ned den och champinjonerna i grytan. Lägg i sojaköttet och låt det steka med en stund tills det får lite färg. Häll i grädden och mjölken och låt det koka ihop lite. Smaksätt och färga grytan med ketchup, senap och salt. Dela ananasringarna och bananerna i mindre bitar och blanda i (bananerna ska "smälta" lite men inte bli helt mosade). Låt allt puttra några minuter. Tycker du att grytan blir lite torr så späd gärna med lite av ananasspadet eller mer sojamjölk. Strö jordnötter över grytan precis innan serveringen, eller servera dem i en skål på bordet. De ska inte blandas om i grytan för mycket, då de lätt tappar smak och blir sega och plastiga. Servera med ris.
Källa: Terneborg, G. (2000), Terneborgs lyckliga kokbok / Gabriella & Jim Terneborg. Sverige.