3 kg potatis
3 dl hackad lök
2 st purjolökar (= 7 dl finstrimlad)
3 dl varm buljong (på tärning eller fond)
Dressing:
1 dl vinäger
1 tsk salt, rågad
1/2 tsk mald svartpeppar
2 msk senap (söt svensk sort)
2 dl olja
ca 1 dl kapris
2 st rödlökar i tunna ringar
ca 2 dl urkärnade svarta oliver
rikligt med gräslök
Koka potatisarna och skala medan de är ljumma. Skär i cm-tjocka skivor eller inte för små bitar. Blanda i stor skål med lökhack och purjostrimlor. Slå över den varma buljongen och låt potatisen svalna lite.
Blanda allt till såsen (utom kapris, lökringar, oliver och gräslök) och slå den över den fortfarande ljumma potatisen. Fördela kapris, lökringar och oliver över salladen. Låt allt stå minst ett par timmar innan serveringen.
Salladen kan göras en dag i förväg, men det är viktigt att följa första delen av receptet och hälla dressingen över den ännu varma potatisen.